Vad betyder bergamott! Synonymer till bergamott! bergamott betyder!

bergamott

Exempel på användning

1) en citrusfrukt som främst odlas i Italien och norra Afrika. Den har samma ursprung som citron och är en hybrid mellan storcitrus (C. ×aurantium) och suckatcitron (C. medica).

2) ett litet päron (mer ovanligt)

Det mest vanliga användningsområdet är till Earl Grey te där man använder den eteriska oljan som bergamott nästan blivit synonymt med.

Synonymer earl grey, citrus, cistrusfrukt, päron, eterisk olja

Annons:

synonym bergamott, korsordshjälp bergamott, saol bergamott, betydelse bergamott, vad är bergamott, bergamott stavning,bergamott betyder, annat ord for bergamott, bergamott korsord, bergamott uppslagsverk, bergamott förklaring, hur stavas bergamott

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

bergamott förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för bergamott är earl grey vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet bergamott.