Vad betyder cellvävnad! Synonymer till cellvävnad! cellvävnad betyder!

cellvävnad

Exempel på användning

I människans och andra däggdjur kroppar finns fem grundläggande typer av vävnad, som bygger upp alla kroppens organ:

Epitel - Vävnader som består av lager av celler, som täcker organens ytor. Exempel är hudytan och de cellager som täcker matspjälkningskanalens sidor. Epitel har ofta skyddande, utsöndrande och absorberande funktioner.

Bindväv (stödjevävnad) - Vävnader som håller ihop saker. Senor, de sega väggarna till stora blodkärl och kvinnans bröst innehåller mycket bindväv, men även blodet klassas faktiskt ofta som bindväv.

Muskelvävnad - Vävnader som består av muskelceller som innehåller filament som kan dra ihop sig, röra sig i förhållande till varandra och förändra cellens form.

Nervvävnad - Vävnad som bygger upp hjärnan, ryggmärgen och det perifera nervsystemet.

Flytande vävnad - Vävnaden i blod -och lymfkärl som ombesörjer transporten mellan kroppsdelarna och bidrar till immunförsvaret.

Synonymer epitel, epitelcell, bindväv, stödjevävna, muskelvävnad, nervvävnad, flytande vävnad

synonym cellvävnad, korsordshjälp cellvävnad, saol cellvävnad, betydelse cellvävnad, vad är cellvävnad, cellvävnad stavning,cellvävnad betyder, annat ord for cellvävnad, cellvävnad korsord, cellvävnad uppslagsverk, cellvävnad förklaring, hur stavas cellvävnad

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

cellvävnad förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för cellvävnad är epitel vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet cellvävnad.