Vad betyder embargo! Synonymer till embargo! embargo betyder!

embargo

Exempel på användning

Ungefär som handelsförbud.

Att lägga embargo på något innebär att utfärda hinder för någonting, företrädesvis under oroligheter, att lägga beslag på vad som tillkommer någon annan. Vanligen används embargo som politisk påtryckning av en eller flera stater.

Se även besläktade men EJ SAMMA blockad.

Ett embargo innebär således att det land som utfärdar emargot ej får göra affärer med det andra landet, inom stipulerat område. Till skillnad från blockad där INGET land får göra affärer med landet som utsatts för blockad.

Synonymer vapenembargo, beslag, kvarstad, handelsförbud

Annons:

synonym embargo, korsordshjälp embargo, saol embargo, betydelse embargo, vad är embargo, embargo stavning,embargo betyder, annat ord for embargo, embargo korsord, embargo uppslagsverk, embargo förklaring, hur stavas embargo

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

embargo förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för embargo är vapenembargo vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet embargo.