Vad betyder gåsleverkommunist! Synonymer till gåsleverkommunist! gåsleverkommunist betyder!

gåsleverkommunist

Exempel på användning

Uttryck för att beskriva en välbärgad person (ofta mansperson, alt. par boendes på Söder i Stockholm) som på äldre dagar glömt hur det är att vara fast under försörjningsoket och därför nu ägnar sig åt allsköns filantropi och röstar rött. Tycker själv att "man måste ju se till helheten" och har därför valt att rösta på vänstern.

Beteendet tros ha sin grund i att personen i sin relativa rikedom har tappat fotfästet och inte längre behöver fylla sin tid med att arbeta för att få mat för dagen varför den i alltför stor utsträckning kan ägna sig åt navelskåderi och de eviga frågorna.

Talar uteslutande i svepande termer och ser bara möjligheter där andra ser problem. Använder gärna uttryck som "hur svårt kan det vara?" och "det finns så det räcker åt alla".

Synonymer von oben kommunist, klassförrädare, rödvinskommunist, limousinevänster

Annons:

synonym gåsleverkommunist, korsordshjälp gåsleverkommunist, saol gåsleverkommunist, betydelse gåsleverkommunist, vad är gåsleverkommunist, gåsleverkommunist stavning,gåsleverkommunist betyder, annat ord for gåsleverkommunist, gåsleverkommunist korsord, gåsleverkommunist uppslagsverk, gåsleverkommunist förklaring, hur stavas gåsleverkommunist

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

gåsleverkommunist förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för gåsleverkommunist är von oben kommunist vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet gåsleverkommunist.