Vad betyder jaktgudinna! Synonymer till jaktgudinna! jaktgudinna betyder!

jaktgudinna

Exempel på användning

När det i korsord efterfrågas Jaktgudinna är det i 9 fall av 10 fråga om den romerska gudinnan Diana eller den grekiska Artemis.

Synonymer Diana, Artemis

Annons:

synonym jaktgudinna, korsordshjälp jaktgudinna, saol jaktgudinna, betydelse jaktgudinna, vad är jaktgudinna, jaktgudinna stavning,jaktgudinna betyder, annat ord for jaktgudinna, jaktgudinna korsord, jaktgudinna uppslagsverk, jaktgudinna förklaring, hur stavas jaktgudinna

Hur används ordet jaktgudinna?

  1. Bilden visar Lyon som en 1980-talets jaktgudinna där hon spänner en pilbåge på snyggaste vis någonsin
  2. . Numera har vi ju alla förstått att den unga Diana, döpt efter romarnas jaktgudinna, först blev ...

Exemplen kommer från svensk dagspress.

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

jaktgudinna förekommer mycket ofta i korsord.

Se synonymfältet för förteckning över vanligaste utbytesorden till jaktgudinna.

Vad betyder jaktgudinna

Om ordet "jaktgudinna", från ordboken

I den romerska mytologin var Diana urpsrunligen den som förkroppsligade det himmelska ljuset; en mångudinna och syster till solguden Dianus/Janus. Så småningom blev Diana skogens och markernas särskilda beskyddarinna; jaktgudinna.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för jaktgudinna är Diana vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet jaktgudinna.