Vad betyder karda! Synonymer till karda! karda betyder!

karda

Exempel på användning

Karda betyder i stort sett samma sak som handkarda som används för att göra ull till tråd. Fungerar både som verb och substantiv; att karda något; en karda.

Även, som slang, använt hårt på 70-talet. Dess mest framträdande användare var länge Janne "loffe" Carlsson som i många av sina roller pratar lite pilsnersvenska och sträcker fram handen för att hälsa eller skaka hand om något överenskommet och säger "Här har du kardan".

Se fler synonymer nedan.

Synonymer hand, handkarda, kardmaskin

Annons:

synonym karda, korsordshjälp karda, saol karda, betydelse karda, vad är karda, karda stavning,karda betyder, annat ord for karda, karda korsord, karda uppslagsverk, karda förklaring, hur stavas karda

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

karda förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för karda är hand vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet karda.