Vad betyder katla! Synonymer till katla! katla betyder!

katla

Exempel på användning

En känd skräckgestalt ur Astrid Lindgrens "Bröderna Lejonhjärta". Katla var en drake som bara lät sig tämjas av den som hade en speciell mistlur. Tengil hade kontroll över luren tills den stora striden då Jonathan Lejonhjärta fick tag i den och kunde vända Katjas dödliga eld mot Tengil och förgöra honom. Jonathan själv strök med på kuppen och fick lillbrorsan att begå självmord i tron av att de skulle få uppleva nästa värld, Nagilima, tillsammans.

Synonymer skräckgestalt, drake

Annons:

synonym katla, korsordshjälp katla, saol katla, betydelse katla, vad är katla, katla stavning,katla betyder, annat ord for katla, katla korsord, katla uppslagsverk, katla förklaring, hur stavas katla

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

katla förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för katla är skräckgestalt vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet katla.