Vad betyder kirurgtråd! Synonymer till kirurgtråd! kirurgtråd betyder!

kirurgtråd

Exempel på användning

Catgut (engelska för katt-tarm) eller kattgut är ett slags tråd som tidigare användes av kirurger till att binda om (underbinda) blodkärl vid operationer och att sy ihop sår, med mera.

Bruket i modern medicin har länge varit minimalt, och sedan galna ko-sjukan visat riskerna för smittspridning med prioner från animaliskt material får catgut inte användas i sjukvården, utan har ersätts av suturtrådar tillverkade av syntetfiber.

Synonymer sutur, suturtråd, kattgut, catgut, katgut, operationstråd

Annons:

synonym kirurgtråd, korsordshjälp kirurgtråd, saol kirurgtråd, betydelse kirurgtråd, vad är kirurgtråd, kirurgtråd stavning,kirurgtråd betyder, annat ord for kirurgtråd, kirurgtråd korsord, kirurgtråd uppslagsverk, kirurgtråd förklaring, hur stavas kirurgtråd

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

kirurgtråd förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för kirurgtråd är sutur vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet kirurgtråd.