Vad betyder konsonantljud! Synonymer till konsonantljud! konsonantljud betyder!

konsonantljud

Exempel på användning

Ett annat ord för konsonant är medljud, även det latinska dorsal är vanligtförkommande i t ex korsord.

Det finns sex olika typer av konsonantljud: pulmonisk-egressiva (eller pulmoniska), som är de vanligaste och vars ljud bildas genom utandning; två varianter glottala: ingressiva och egressiva; samt velar-ingressiva, som oftast går under namnet klickljud. Alla utom de pulmonisk-egressiva går under samlingsnamnet icke-pulmoniska konsonanter.

Synonymer dorsal, klickljud, glottala, pulmoniska, medljud

synonym konsonantljud, korsordshjälp konsonantljud, saol konsonantljud, betydelse konsonantljud, vad är konsonantljud, konsonantljud stavning,konsonantljud betyder, annat ord for konsonantljud, konsonantljud korsord, konsonantljud uppslagsverk, konsonantljud förklaring, hur stavas konsonantljud

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

konsonantljud förekommer mycket ofta i korsord.

Se synonymfältet för förteckning över vanligaste utbytesorden till konsonantljud.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för konsonantljud är dorsal vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet konsonantljud.