Vad betyder kruska! Synonymer till kruska! kruska betyder!

kruska

Exempel på användning

Kruska (av italienska crusca, kli), är en gröt, bestående av russin eller fikon, vetekli, havregryn och vatten som kokats. Mjölk och äpplemos serveras till gröten som är ett utmärkt medel mot trög mage.

Kruska användes särskilt av vegetarianer och hälsokostivrare och introducerades i Sverige i samband med frisksportsrörelsen på 1930-talet. En legendarisk förespråkare för kruskans nyttighet var Are Waerland.

Synonymer gröt, kruskakli

Annons:

synonym kruska, korsordshjälp kruska, saol kruska, betydelse kruska, vad är kruska, kruska stavning,kruska betyder, annat ord for kruska, kruska korsord, kruska uppslagsverk, kruska förklaring, hur stavas kruska

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

kruska förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för kruska är gröt vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet kruska.