Vad betyder lajva! Synonymer till lajva! lajva betyder!

lajva

Exempel på användning

En företeelse som blivit allt vanligare under 2000-talet.
Det går ut på att man under given tidsperiod t ex en helg eller en specifik vecka, är ett gäng som åker till skogs och lever som man gjorde på vikingatiden med större eller mindre inslag av rollspel.

Efter 2010 och framåt förekommer lajvning även bland mer närliggande tidseror, förmodligen ett uppsving som kan tillskrivas TV-serier som bl a Mad Men som förhärligar 50- och 60-talet.

Troligtvis beror en del av orsaken till lajvandets uppsving på att vi människor kommer allt längre från våra verkliga roller och känsloliv. Får jag tycka såhär idag, 2016? Får jag vilja vara hemmafru? Får jag vilja ta hand om min hustru? Får jag .... Inom lajvet är det tillåtet att leva ut sina innersta lustar och få utlopp för den man kanske egentligen vill vara.

Synonymer RPG, rollspel, cosplay, costume play

Annons:

synonym lajva, korsordshjälp lajva, saol lajva, betydelse lajva, vad är lajva, lajva stavning,lajva betyder, annat ord for lajva, lajva korsord, lajva uppslagsverk, lajva förklaring, hur stavas lajva

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

lajva förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för lajva är RPG vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet lajva.