Vad betyder miljarddel! Synonymer till miljarddel! miljarddel betyder!

miljarddel

Exempel på användning

En miljarddel kallas för nano och beskrivs inom matematiken med bokstaven n.
Rent matematiskt går det även att beskriva som 10 upphöjt till minus 9 dvs 0,000 000 001.

Synonymer nano

Annons:

synonym miljarddel, korsordshjälp miljarddel, saol miljarddel, betydelse miljarddel, vad är miljarddel, miljarddel stavning,miljarddel betyder, annat ord for miljarddel, miljarddel korsord, miljarddel uppslagsverk, miljarddel förklaring, hur stavas miljarddel

Hur används ordet miljarddel?

  1. ... i en bransch som väntas få stor industriell potential i framtiden. Nano: Av grekiskan, betyder miljarddel. En nanometer är en miljarddels meter...
  2. Det är en fascinerande historia, och angelägen. Prefixet nano betecknar en miljarddel – tusen gånger mindre än mikro – och nanometer är enheten man rör..

Exemplen kommer från svensk dagspress.

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

miljarddel förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för miljarddel är nano vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet miljarddel.