Vad betyder modernism! Synonymer till modernism! modernism betyder!

modernism

Exempel på användning

Modernism är en kulturell rörelse inom västerländsk kultur på det sena 1800-talet och tidiga 1900-talet synlig inom konst, arkitektur, musik, litteratur.

Ifrågasätter accepterade traditioner och vill ersätta dem med en rationell och kritisk hållning till världen med ständig öppenhet för förändringar, andliga och materiella.

Synonymer känsloavskalad kulturrörelse, rationell livsåskådning

Annons:

synonym modernism, korsordshjälp modernism, saol modernism, betydelse modernism, vad är modernism, modernism stavning,modernism betyder, annat ord for modernism, modernism korsord, modernism uppslagsverk, modernism förklaring, hur stavas modernism

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

modernism förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för modernism är känsloavskalad kulturrörelse vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet modernism.