Vad betyder pavlovsk reaktion! Synonymer till pavlovsk reaktion! pavlovsk reaktion betyder!

pavlovsk reaktion

Exempel på användning

Instrumentell inlärning (även kallat operant betingning) är ett begrepp utvecklat av psykologen B.F. Skinner och är en utveckling av behaviorismen. Operant betingning innebär att beteenden kan förstärkas eller försvagas och att det sker beroende på konsekvenser av beteendet.

Ett stimulus och en respons kan kopplas samman genom förstärkning. Till exempel när man lär en hund sitta. Man säger sitt och när hunden lyder så belönas den med en godisbit. Beteendet att sitta har förstärkts med godisbiten som belöning.

Synonymer operant betingning, instrumentell inlärning

Annons:

synonym pavlovsk reaktion, korsordshjälp pavlovsk reaktion, saol pavlovsk reaktion, betydelse pavlovsk reaktion, vad är pavlovsk reaktion, pavlovsk reaktion stavning,pavlovsk reaktion betyder, annat ord for pavlovsk reaktion, pavlovsk reaktion korsord, pavlovsk reaktion uppslagsverk, pavlovsk reaktion förklaring, hur stavas pavlovsk reaktion

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

pavlovsk reaktion förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för pavlovsk reaktion är operant betingning vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet pavlovsk reaktion.