Vad betyder ponera! Synonymer till ponera! ponera betyder!

ponera

Exempel på användning

Ponera betyder i stort sett samma sak som anta.
Mycket populärt i säljarkretsar i mitten till slutet av 1990-talet. Ordet gav en vink om att man var beläst och hade, så att säga, "koll på läget". Se exemplen nedan hur det kunde låta i en säljsituation.

Synonymer anta, förutsätta, tänka sig, föreställ, antar, antaga

Annons:

synonym ponera, korsordshjälp ponera, saol ponera, betydelse ponera, vad är ponera, ponera stavning,ponera betyder, annat ord for ponera, ponera korsord, ponera uppslagsverk, ponera förklaring, hur stavas ponera

Hur används ordet ponera?

  1. Ponera att bränslepriserna går upp till 15, 16 kronor, att räntan går upp en enhet eller två och att huspriserna faller
  2. Ponera att vi fick bli er huvudleverantör. Hur vill ni ha leveransen, skall vi kanske backa in långtradaren här på bakgrården?

Exemplen kommer från svensk dagspress.

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

ponera förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för ponera är anta vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet ponera.