Vad betyder pragmatisk! Synonymer till pragmatisk! pragmatisk betyder!

pragmatisk

Exempel på användning

Pragmatisk betyder i stort sett samma sak som resultatinriktad. Någon som hellre ser till att få saker gjorda än att bry sig om t ex prestige eller oskrivna regler. En klassisk beskrivning av en pragmatisk person är någon som när kartan visar en sak och verkligheten visar en annan, alltid anpassar sig till de verkliga förhållanden som råder och agerar därefter. Se synonymer nedan.

Synonymer praktiskt inriktad, resultatinriktad, praxisorienterad, nyttobetonad, utilitaristisk, jordnära, realistisk, saklig

Annons:

synonym pragmatisk, korsordshjälp pragmatisk, saol pragmatisk, betydelse pragmatisk, vad är pragmatisk, pragmatisk stavning,pragmatisk betyder, annat ord for pragmatisk, pragmatisk korsord, pragmatisk uppslagsverk, pragmatisk förklaring, hur stavas pragmatisk

Hur används ordet pragmatisk?

  1. Fadern hade visat sig vara mer pragmatisk än man först vågat tro

Exemplen kommer från svensk dagspress.

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

pragmatisk förekommer sällan i korsord.

Vad betyder pragmatisk

Om ordet "pragmatisk", från ordboken

Att vara resultatinriktad; hålla sig till verkliga förhållanden

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för pragmatisk är praktiskt inriktad vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet pragmatisk.