Vad betyder uppskörta! Synonymer till uppskörta! uppskörta betyder!

uppskörta

Exempel på användning

Att skörta upp någon innebär inget fysiskt; det handlar istället oftast om att man tar ut så mycket pengar av någon att det gör lite väl ont - rent symboliskt. Ett exempel visar enkelt vad som avses.

- Ruben, kan du vigga mig en tia?
- Du Svarre, jag har inte en spänn. Jag har betalt ränta till banken och sen ringde de och sa att jag var tvungen att börja amortera också så det fick jag låna lite av farsan för att klara av.
- Japp. Snacka om att bankerna skörtar upp den lille mannen så fort de får chansen.

Synonymer skinna, länsa på pengar, pressa på pengar, pungslå, skörta upp

Annons:

synonym uppskörta, korsordshjälp uppskörta, saol uppskörta, betydelse uppskörta, vad är uppskörta, uppskörta stavning,uppskörta betyder, annat ord for uppskörta, uppskörta korsord, uppskörta uppslagsverk, uppskörta förklaring, hur stavas uppskörta

Förekomst i korsord

Låg Medium Hög

uppskörta förekommer sällan i korsord.

Vi är stolta och glada över att du använder Typ Kanske för att hitta förklaringar till ords betydelser. Logga gärna in för att nyttja alla delar av siten.

Typ Kanske har som ambition att vara sveriges bästa synonymordbok. Synonymer är ord med liknande betydelser som kan agera utbytesord till varandra. Ett annat ord för uppskörta är skinna vilket gör dem till synonymer. Ords betydelse beror ofta på sammanhanget, så är även fallet med ordet uppskörta.